Değerli sektör ilgilileri,

İnşaat sektöründe gün geçtikçe önemi ve kullanım oranı artan alçı ve alçı türevi ürünlerin; misyonu ve vizyonu gereği tanıtan, bu konudaki yenilikler ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgiler veren, sektörü ilgilendiren her türlü mevzuat hakkında üyelerini bilgilendiren, ülkemizde yapmış olduğu faaliyetleri ile bu ürünleri destekleyen derneğimiz, sektörde 20. yılını doldurmuş olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Sektörde bu denli önemli bir yere sahip olan derneğimizin bu seneki başkanı olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtir, ayrıca bu görevi bana layık gören dernek üyelerine de içten teşekkürlerimi sunarım.

Türkiye Ekonomisi’ nde, inşaat sektörü kuşkusuz çok önemli bir yere sahip. Her geçen sene artan bir ivmeyle genişleyen inşaat sektörünün, ülkemizin kalkınmasına olan etkisi yadsınamaz bir noktaya gelmiştir. Ayrıca son yıllarda, sektörde alçı ve alçı türevi ürünlerin önemi ve kullanımı da aynı oranda artmaya başlamıştır.

Alçı ve alçı türevi ürünlere olan ilginin artmasını birçok nedene bağlayabiliriz. Bunların başında hiç kuşkusuz en büyük neden alçının doğal bir malzeme olmasıdır. Başka bir değişle alçı, doğa dostu bir yapı malzemesidir. Çünkü hammaddesi, Türkiye’de oldukça büyük bir kaynağa sahip olan alçı taşıdır. Alçı taşı, işlendiğinde de doğaya zarar vermeyen ve geri dönüşüme elverişli bir kaynaktır. Küresel ısınma ve artan çevre kirliliği de göz önüne alınırsa bu ürünlerin kullanımı daha da arttırılmalıdır. Toplum bilincini bu düzeye getirmekse bizim gibi kuruluşların görevleri arasındadır.

Tüm bunların yanı sıra alçı ve alçı türevi ürünler kolay alev almaz yapı malzemeleridir. Bu nedenle kullanıldıkları yapılar; yangına dayanıklılık bakımından diğer yapı malzemelerinin kullanıldığı yapılardan çok daha dayanıklıdır. Ayrıca bu ürünler çok hafiftir. Kullanıldıkları yapılarda bina ölü yükü en aza iner, böylece deprem sırasında meydana gelebilecek hasarda orantılı olarak en aza indirgenmiş olur.

Dernek olarak, bu yıl da yukarıda belirtmiş olduğumuz özelliklerin ne denli önemli olduğunu vurgulayacak ve toplum bilincini bu anlamda artırmak için çalışmalarımıza özenle devam edeceğiz. Ayrıca bu çalışmaların yanı sıra üye firmalarımız ile ortak olarak yürüteceğimiz sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vererek dernek misyon ve vizyonumuzda da belirtilen taahhütlerimizi yerine getireceğiz.

Orhan Düzgün
baskan